سومين آزمايش موشك فالكون ۹ اسپيس اكس بازهم با شكست مواجه شد


سومين آزمايش موشك فالكون ۹ اسپيس اكس بازهم با شكست مواجه شد

اسپيس اكس در سومين سعي اش براي تاريخ ساز شدن باز هم با شكست مواجه گشت.

كمپاني مورد بحث روز گذشته، يعني يكشنبه صبح تلاش داشت تا يكبار ديگر موشك فالكون ۹ خودش را به آزمايش گذاشته و آن را بدل به اولين راكتي نمايد كه در پژوهش ها و عمليات هاي فضايي مورد استفاده قرار گرفته و در عين حال يكبار مصرف نبوده و امكان بهره گيري مجدد را نيز دارا باشد.

اما اين كوشش هم مانند دفعات قبل به ثمر ننشست و دقايقي پس از پرتاب، يا حتي اگر بخواهيم دقيق تر بگوييم تنها بعده از ۲ دقيقه و ۱۴ ثانيه موشك اسپيس اكس در حاليكه با سرعت يك كيلومتر بر ثانيه در حركت بود و در ارتفاع ۴۰ كيلومتري از زمين قرار داشت منفجر شد و به صدها قطعه تقسيم گشت.

ايلان ماسك (مديرعامل اسپيس اكس) در همين رابطه اظهار داشته كه احتمالاً فشار بالاي مخزن اكسيژن در يكي از بخش هاي موشك سبب انفجار شده ولي داده ها بايد دقيق تر و بيشتر بررسي شوند.

در ادامه با ديجياتو همراه باشيد.

در تصوير زير نمايي از فالكون ۹ را پيش از پرتاب مشاهده مي نماييد

screen shot 2015-06-28 at 10.12.44 am

حركت فالكون ۹ به سمت فضا

screen shot 2015-06-28 at 10.23.19 am

فالكون ۹ از نمايي ديگر

screen shot 2015-06-28 at 10.23.33 am

و دقيقاً اندكي پس از ثبت تصوير بالا موشك اسپيس اكس منفجر و تكه تكه شد.

screen shot 2015-06-28 at 11.36.54 am

اسكات كلي فضانورد ناسا كه از ايستگاه بين المللي فضايي شاهد پرتاب فالكون ۹ بوده توييت و تصوير زير را ارسال نموده.

twitt

گفتنيست ايده اي كه اسپيس اكس به دنبال اجرايي كردنش است و آن را تا كنون در سه آزمايش مرتبط به موشك هاي فالكون ۹ محك زده از جمله ايده هايي محسوب مي شود كه اهالي دنياي علم به آن بسيار اميدوار بوده و معتقدند در صورت محقق شدنش تحولي بزرگ در صنايع فضايي پديد خواهد آمد.

ساخت و به آزمون گذاشتن راكت هاي مذكور تا به اكنون ميليون ها دلار هزينه در پي داشته و البته هيچ يك از آنها براي استفاده مجدد قابل بهره برداري نبوده اند؛ يا به عبارت ديگر نتوانسته اند هدف اصلي آزمايش را محقق كنند.

فرود آوردن فالكون هاي ۹ بسيار دشوار است و تا به امروز سعي براي فرود موفق شان سرانجامي نداشته و هر بار با انفجاري بزرگ همراه شده. چنانچه يك فرود صحيح صورت پذيرد همانطور كه اشاره شد در زمينه ي پروازهاي فضايي تجاري شاهد دگرگوني عظيمي خواهيم بود و بدين ترتيب مي توان در طول يك روز تنها با يك موشك چندين بار به فضا سفر كرد و دوباره بازگشت، درست همانند كاري كه يك هواپيما انجام مي دهد.

اسپيس اكس در ماه آوريل و در دومين آزمايشش تنها اندكي با يك فرود موفق فاصله داشت و موشك مورد استفاده لحظاتي پيش از آنكه به صورت كامل بر روي پلتفرم بنشيند كج شد و با اصابت بدنه اش به سطح زمين منفجر گشت.

متاسفانه آزمايش سوم هيچ موفقيتي در پي نداشته و موشك در ميانه ي آسمان دچار خطا و در نهايت انفجار شده است. اين آزمايش با تلفات جاني و انساني همراه نبوده و تنها تجهيزاتي كه براي ايستگاه فضايي بين المللي و سرنيشنان آن ارسال گشته بودند از بين رفته اند.

چارز بولدن، از مديران ناسا، در همين رابطه ذكر نموده كه اتفاق رخ داده ناراحت كننده است، ولي در مورد تجهيزات از بين رفته فضانوردان حاضر در ايستگاه فضايي بين المللي جاي نگراني نيست. اين افراد هنوز براي مدت قابل توجهي ابزار و آذوقه لازم در اختيار دارند. در عين حال وي تاكيد كرده ناسا و اسپيس اكس كماكان دست از تلاش بر نخواهند داشت و كوشش مي نمايند در آينده اي نزديك به هدف شان دست يابند.

گرداوري شده توسط www.iransaina.com

نوشته شده توسط بهمنش | ۸ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۰:۲۱ | آرشيو نظرات (0) :موضوع |